La imaginació centra un nou cicle de conferències sobre educació

El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert serà l’encarregat d’inaugurar, aquest mateix dimecres, el segon cicle de conferències sobre educació que organitza el CCCB juntament amb el Consorci d’Educació de Barcelona. Amb el títol Imaginar el món. Converses per pensar l’educació, aquest cicle de conferències té la voluntat de posar l’ensenyament al centre del debat públic.

En la seva segona edició, les conferències giraran al voltant d’un element clau en la formació com a persones i ciutadans: la imaginació. L’objectiu és posar de manifest l’íntim vincle entre imaginació i educació des de perspectives tan diverses com la dansa, la pedagogia crítica, la literatura, la psicologia i l’ecologia política.

Tal i com expliquen des del CCCB, “sovint vinculada al territori de l’evasió i la fantasia, la creativitat i l’expressió artística, la imaginació és, també, una eina fonamental per interpretar dades, donar solucions a problemes i situacions complexes i concebre alternatives; ens permet llegir el passat, entendre el present i per tant albirar el futur. Travessant cos, cor i ment, la imaginació és el motor que ens porta, en última instància, a transformar el món”.

Cesc Gelabert oferirà la conferència titulada “Claus i panys de la imaginació”, on analitzarà les condicions i les capacitats involucrades en el procés de creació. Posteriorment, participaran en el cicle personalitats como la psicoanalista i crítica cultural Jacqueline Rose; un dels fundadors de la pedagogia crítica, Henry Giroux; l’experta en ecologia política Isabelle Anguelovski; i el poeta i narrador d’origen nigerià Ben Okri. El cicle s’allargarà fins el proper 20 de maig.

Les conferències s’emmarquen dins del programa Xarxes per al Canvi, un programa del Consorci d’Educació de Barcelona, que treballa des de principis del 2017 per ajudar els centres de la ciutat a avançar des del treball conjunt cap a un propòsit educatiu competencial i unes pràctiques d’aprenentatge actualitzades.- Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *