La Generositat

Acabem de passar la diada de Reis, la jornada en què, a casa nostra, tenim el costum de fer-nos regals els uns als altres. A vegades en excés, en un ritual que per un cantó és agradable i bonic però que cada cop més ens costa associar amb una autèntica generositat, ja que regalar coses, per Nadal i Reis, s’ha convertit en la norma. S’imposa, doncs, una reflexió en aquest sentit: preguntar-nos fins a quin punt podem parlar d’autèntica generositat quan regalem objectes, joguines, experiències…

Creiem que la reflexió és també pertinent sobretot perquè vivim en època de crisi: sobreviurá la generositat, a aquesta crisi? O és que precisament la recuperació de la generositat, de la voluntat de compartir, vindrá precisament d’aquesta crisi, que ens obliga a estrènyer-nos el cinturó però també ens indueix a compartir amb els altres no tan objectes com temps, desitjos, idees, estimació?

El monogràfic intenta apuntar algunes d’aquestes qüestions. Aquí podeu consultar-lo íntegrament. Podeu també veure un extracte en vídeo de l’entrevista a Jordi Roglà, director de Càritas Diocesana de Barcelona, titulada “Les donacions han disminuït, la generositat ha crescut”, clicant aquí. També podreu llegir articles de Josefina Altés, Jordi Ballart, Anna Maria Comas, Manuel Castellet i Ramon Noró.

Però no només de generositat parla Valors aquest mes. Genís Roca, un autèntic expert en la xarxa Internet i les seves aplicacions 2.0, ens il·lustra sobre com poden evolucionar les xarxes socials tipus Facebook. Antònia Giralt retrata com d’important ha estat la companyia de la seva família i dels amics per poder superar una greu malaltia. I des d’aquest mes, Miguel Guillén s’incorpora fixament a la família de Valors substituïnt Joan Safont a la secció Plaers de ma vida. Que tingueu un bon 2009!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *