La Generalitat obre la porta a aplicar una reforma horària


El govern català es va comprometre ahir a deixar enllestit abans de les eleccions de setembre una proposta de pacte sobre la reforma horària. L’anunci el va fer el conseller de la presidència, Francesc Homs, durant la presentació de l’Anuari 2014 de la Reforma Horària.

Concretament Homs va anunciar que impulsarà convenis sectorials i laborals en aquesta línia i es va comprometre ha promoure “un canvi rotund” dels horaris, per exemple, avançar dues hores el dinar i el sopar. Si bé, també va posar sobre la taula l’existència de discrepàncies en l’aplicació pràctica d’un canvi horari a Catalunya, malgrat a nivell teòric existeix un consens general.

Aquest Anuari, elaborat per experts integrants de la Comissió de l’Estudi de la Reforma Horària del Parlament, parla de superar la diferència horària respecte altres països, els problemes que generen les jornades laborals partides – major estrés, menor productivitat,  menys vida familiar- i demana a l’Administració pública que sigui exemple en aquest sentit.

Sobre aquest tema la revista Valors va publicar en el número de febrer d’enguany (núm. 123) l’article Recuperar el valor del temps de Fabian Mohedano, màxim promotor d’aquesta iniciativa. I el programa Valors a l’alça  va entrevistar Josep Ginesta el 12 de març de 2014 quan es va presentar aquesta iniciativa al Parlament (àudio).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *