La Fundació Esclerosi Múltiple i Bonpreu promouen “Una poma per la vida”

La Fundació Esclerosi Múltiple i Bonpreu i Esclat col·laboren junts per primer cop en l’organització de la 12a edició de la campanya solidària Una poma per la vida, una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar l’opinió pública respecte l’esclerosi múltiple (EM), una malaltia neurodegenerativa amb la que conviuen prop de 9.000 persones a Catalunya.

La campanya es portarà a terme els propers 18 i 19 d’octubre als supermercats Bonpreu i Esclat. Com a novetat d’aquest any, les pomes solidàries provindran de les comarques de Lleida i de Girona, en una aposta pel producte de proximitat i de qualitat, que contribueix a protegir l’economia local i el medi ambient.

Les pomes, embolcallades en paper perquè puguin ser regalades, inclouen quatre divertits missatges a triar: “Aquesta poma té cor i és per a tu”, “Ets la pera… però et regalo una poma”, “Havia pensat en regalar-te una cosa sana… I he descartat l’enciam”, “La temptació no és la poma, ets tu!”.

L’objectiu d’aquesta campanya és triple: sensibilitzar l’opinió pública respecte l’esclerosi múltiple, promoure hàbits saludables i recaptar diners ja que el preu de cada poma solidària (1,5 euros) es destinarà íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple, que treballa per acompanya persones malaltes d’EM des del moment del diagnòstic i al llarg de tota l’evolució

Enguany, diverses cares conegudes com el presentador de televisió Quim Masferrer, la periodista Xantal Llavina, l’actriu Lloll Bertran i el Mag Lari apadrinen la iniciativa. A més, també es podran comprar pomes virtuals a la web de la Fundació Esclerosi Múltiple (unapomaperlavida.cat).

Què és l’esclerosi múltiple?

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, afectant sobretot les dones. Té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Prop de 55.000 persones conviuen amb la malaltia a l’Estat Espanyol, unes 9.000 a Catalunya. -REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *