La Fundació Carulla reflexiona sobre l’efecte transformador de la cultura

La Fundació Carulla vol saber si la cultura té un efecte transformador i, per això, ha organitzat la Jornada Mutare, un espai de reflexió i co-creació on es volen identificar quins són els elements comuns que fan que un projecte cultural sigui considerat transformador.

La jornada se celebrarà el proper 16 de maig de les nou del matí a les 3 de la tarda a l’Antiga Fàbrica Damm i comptarà amb la participació de professionals de l’àmbit social i cultural que intercanviaran experiències i impressions. El resultat de la sessió serà un decàleg amb els elements que hauria de tenir un projecte cultural per poder ser considerat que transforma especialment la societat.

Durant la jornada se celebraran diverses xerrades inspiradores sobre el poder transformador de la cultura en els àmbits de l’educació, l’emprenedoria i el desenvolupament comunitari. També es farà una taula rodona amb creadors i experts en educació, cultura digital i sector social així com tallers de co-creació.

Mutare comptarà amb la participació de Pilar Velilla, gerent del Centro  de l’alcaldia de Medellín (Colòmbia), i una de les principals responsables de l’actual potencial cultural de la ciutat.

Entre els ponents també hi haurà la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve; Pau Llonch, impulsor de Versembrant, una escola popular itinerant de hip hop; Ada Vilaró, Directora escènica, artista multidisciplinar i performer; Raül Martínez, emprenedor de MonkingMe, una plataforma musical que permet escoltar, descarregar i compartir música de manera gratuïta i legal mentre els artistes guanyen diners; Jorge Sánchez, gestor cultural a la Nau Bostik, des d’on estan implementant la gestió comunitària com a eina per a la transformació social; Òscar Esteban, director de la Fundació Tot Raval; Clara Peya, pianista i compositora, considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país; Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural; i Marisol López, Gestora cultural especialitzada en cultura digital. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *