La Fraternitat, un concepte per dotar de contingut encara

Aspecte de la taula de la VI Jornada Valors.
Aspecte de la taula de la VI Jornada Valors.

 

La Fraternitat és un concepte encara per redescobrir i tornar a dotar de significat. Si bé els quatre ponents de la VI Jornada Valors es van mostrar d’acord en la necessitat de treballar per a una societat més fraternal  i comunitària-a nivell de país, mundial o entre gèneres-, mentre que alguns com la doctora en Ciències Polítiques i Sociologia Alicia Garcia Ruiz apostaven sense embuts pel retorn de la Fraternitat, altres com el responsable de la Càtedra de Lideratges de la UB Agustí Colomines defensaven la vinculació d’aquest concepte al de Patriotisme mentre que l’enginyer i exministre Joan Majó va assegurar que si hi hagués una llibertat individual ben entesa i una autèntica igualtat d’oportunitats, ja no faria falta parlar de Fraternitat explícitament. Per la seva banda, la doctora en Belles Arts Míriam Subirana va reivindicar, abans de pensar en la Fraternitat comuna, un nou pacte entre homes i dones per tal de aprofitar les màximes potencialitats de cada gènere.

Una seixantena de persones van participar dissabte a la biblioteca Pompeu Fabra en la sisena edició d’aquesta Jornada, que organitzen la revista Valors i l’editorial Proteus i compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració de La Peixateria i Mataró Ràdio. L’acte el va inaugurar la Tercera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Montse Rodríguez, i el va tancar el director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat Ramon Terrassa.

La sessió es va retransmetre per streaming dins la voluntat dels organitzadors de fer el màxim esforç per posar a l’abast els seus continguts a la ciutadania. Properament, les ponències de la Jornada es penjaran també a la pàgina web www.valors.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *