La FaPaC reclama especialistes en educació especial als menjadors escolars

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) vol conèixer quina és la realitat dels infants amb necessitats educatives especials (NEE) a l’hora de quedar-se a dinar als menjadors escolars. Per això, l’entitat ha posat en marxa la campanya “Escola inclusiva, menjadors inclusius”. Aquesta campanya consisteix en una enquesta, que s’ha fet arribar a les més de 2.300 AMPA federades, per saber si l’alumnat amb aquestes necessitats especials es pot quedar a dinar a l’escola i qui assumeix el cost dels especialistes en el temps de menjador.

La FaPac recorda que la normativa vigent obliga a garantir la prestació del servei de menjador als alumnes amb NEE escolaritzats en els Centres d’Educació Ordinària i dotar-lo de personal especialitzat. Per això des de l’entitat fan una crida a les famílies i AMPA que estan suportant el cost dels especialistes en educació especial en temps de menjador a sumar-se a aquesta reivindicació per tal que els alumnes amb NEE no quedin expulsats del sistema. “Volem unir esforços per exigir al Departament d’Ensenyament el compliment de la normativa aplicable i la fi de la vulneració dels drets fonamentals de les nenes i nens amb NEE”, asseguren en un comunicat.

L’objectiu de la FaPaC és aconseguir el compliment de la normativa aplicable mitjançant el diàleg amb l’administració i, en cas de no ser escoltats i no prendre les mesures necessàries, recorreran a l’Administració de Justícia per tal que obligui a la Generalitat de Catalunya a complir amb la legalitat vigent i reparar la vulneració dels drets fonamentals afectats. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *