La família, principal valor dels catalans

 

enquestavalors1
La família continua sent el principal puntal dels catalans, segons l’enquesta “Valors socials i polítics a Catalunya. 2015”, realitzada pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Un 87,5 per cent dels enquestats destaquen la família com un element “molt important” per a les seves vides. A més, a diferència d’altres, es tracta d’un valor que pràcticament no genera cap tipus de rebuig. Només un 12 per cent el considera “bastant important”.

Lluny de la família i en segon lloc, apareix el treball: considerat “molt important” per un 64,7 per cent i “bastant important” per un 27,7 per cent. I el segueixen de prop els amics i coneguts, els quals per un 56,2 per cent són “molt importants” i per un 39,9 per cent “bastant importants”; i el lleue, “molt important” per un 51,1 per cent i bastant important per un 44,4 per cent.

Per altra banda, perdent importància en la vida de les persones dos elements: la política i la religió. En el cas de la política, només un 18,1 per cent la considera “molt important”, un 38,6 per cent “bastant important” i un 23 per cent “poc important”. La religió és el gran fracàs, ja que la majoria de la gent li dóna nul·la importància a la seva escala de valors:  30,7 per cent poc important i 42,3 per cent “gens important”.

Satisfets amb la nostra vida

Malgrat de vegades sembla que només s’imposin les notícies negatives i el pessimisme ens ofegui, el 95 per cent dels catalans està satisfet amb la seva vida actual. Una xifra molt alta. De fet, i segons la mateixa enquesta, els catalans i les catalanes puntuen el seu nivell de satisfacció vital amb un 7,65 de mitjana. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *