La commovedora història de solidaritat entre dos infants xinesos

L’entranyable relació entre dos nens xinesos ha commogut a persones de tot el món per la seva càrrega en valors com l’amistat i la solidaritat. Els protagonistes de la història son Xu Bingyang, de 12 anys, i el seu amic Zhang Ze, de només 6, i afectat d’una discapacitat física que l’impedeix caminar per si mateix. Com que Zhang no té cadira de rodes, cada dia el seu amic Xu el carrega a les espatlles i el porta a l’escola.

Tal i com explica La Vanguardia, citant el Sichuan Online, no hi ha ni un sol dia en que Xu falti a la cita amb el seu company. Tan si plou com si fa sol, el noi agafa el seu amic i el porta a la seva escola a Meishan, a la província de Sichuan. A banda de no tenir cadira de rodes, l’escola tampoc està adaptada per a persones amb discapacitat, per la qual cosa Xu també ajuda el seu amic quan ha de canviar de classe o anar al lavabo.

El noi explica que per ell no suposa un gran esforç perquè ell pesa més de 40 quilos i el seu amic només 25.  “Xu és el meu millor amic, estudia amb mi tots els dies, parla i juga amb mi. Li agraeixo que em cuidi cada dia “, explica Zhang, que des dels quatre anys pateix miastènia, una malaltia rara, coneguda com la malaltia de la nina de drap, que li afecta als músculs. Aquesta patologia provoca que perdi el control dels seus músculs a les cames, i això l’impedeix caminar pel seu compte.

Per la seva banda, Xu creu que és la seva responsabilitat ajudar a les persones que ho necessiten. “Sóc més gran que ell. Vaig pensar que si jo no l’ ajudava, ningú més ho faria “, conclou. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *