La bicicleta, estrella de cinema

La bicicleta es la protagonista absoluta de “Rueda”, un festival de cinema ciclista que arriba aquest 2018 a la seva quarta edició. El festival, que se celebrarà al cinema Zumzeig de Barcelona del 13 al 16 de setembre, compta amb una secció Competitiva, curtmetratges i films per a infants, el Rueda Kids.

Dins la secció competitiva els films que s’hi presenten opten a tres guardons, el Premi a la Millor Pel·lícula, al Millor Curtmetratge i el Premi del Públic.

El festival va acompanyat de diverses activitats culturals, com xerrades i exposicions, que promouen l’ús de la bicicleta per fer de Barcelona una ciutat més sostenible.

Durant el festival es pot veure el premiat film lituà ‘Wonderful Loosers‘, que recull la relació entre les persones components dels equips de ciclistes, posant la mirada en aquells que se sacrifiquen per ajudar els companys d’equip a aconseguir la victòria.

També es projectarà ‘Time Trial‘, documental que narra els esforços per la tornada al ciclisme del campió escocès David Millar, vencedor d’etapes al Tour, al Giro i la Vuelta, després d’haver estat sancionat durant 2 anys per dòping. Un altre dels films projectats serà el documental ‘The Frenchy‘, al voltant de l’atleta de 82 anys Jacques Houot i les seves aventures amb l’esqui, la bicicleta de muntanya o el ciclocròs.

El festival tindrà lloc al Zumzeig de Barcelona, el primer cinema cooperatiu de Catalunya, nascut al barri de Sants de Barcelona amb la voluntat de crear una aposta cultural compromesa i activista. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *