Els efectes de la guerra i els petits gestos, noves propostes d’Akiara

L’editorial Akiara continua apostant per presentar llibres il·lustrats que promoguin amb l’ajuda dels grans la reflexió entre els més petits i en aquesta línia, aquest mes de setembre, estrena dues novetats a tenir en compte: Plous o fas sol?, de Mireia Vidal i Anna Font, i Tinc un tanc de joguina, de Pere Martí i Bertran i Núria Tomàs Mayolas.

La primera de les novetats, Plous o fas sol?, el primer àlbum de la guionista i professora d’escriptura Mireia Vidal, és un  relat urbà que encadena accions quotidianes de personatges reals, en una progressió que va de l’enuig al bon humor, de les desgràcies als gestos bonics. Una història que té la voluntat de demostrar que la bellesa de la vida està en els petits gestos i que les males cares poden donar pas als somriures en qualsevol moment, si volem.

Per altra banda, Tinc un tanc de joguina, text del vilafranquí Pere Martí i Bertran, presenta un poema antibel·licista que relata com un infant que sempre jugava a la guerra rep una gran impressió quan veu la guerra real a la televisió, i tot el canvi que se’n deriva. Aquest llibre es presenta com una invitació al diàleg, una reflexió sobre la banalització de la guerra a la societat actual, plantejada d’una manera poètica i gens dogmàtica.

En tots els llibres d’aquesta editorial les il·lustracions formen part integral de l’obra però especialment en aquest volum, en què els dibuixos de Núria Tomàs Mayolas es presenten com un tràveling per una taula plena de joguines de diferents èpoques (inclosos els videojocs) i van adoptant diferents estils, del més realista al més oníric. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *