Juan Andrés Cano: “Les tecnologies poden contribuir a la construcció de la pau”

juan andres canoL’emprenedoria, les noves tecnologies i la pau semblen vèrtex difícils d’unir, però el colombià Juan Andrés Cano, creador d’assessories com Semilla Consultores o Value4Chain, i la catalana Maria Prandi, fundadora de Business and Human Right Espanya (BHR), han ideat el projecte PeaceStartup.

Aquesta iniciativa té com a finalitat “buscar solucions digitals i sostenibles a reptes de pau” explica Cano. “Les TIC han canviat la nostra manera de veure el món i si reconeixem aquest canvi també hem de creure que poden influenciar en temes rellevants com la construcció de la pau”, explica el jove emprenedor.

En aquest moment aquest projecte s’està duent a terme principalment a Colòmbia, però la seva voluntat és que en els propers mesos s’implanti de forma global o en altres països i ciutats, com Barcelona o Zurich. “Tots els empresaris poden apostar per la pau; perquè si hi ha relació entre humans hi ha conflicte, quan parlem de conflicte no solament ens referim a una guerra”, assegura Cano.

Per aquest projecte i per la seva trajectòria, el passat mes de maig, Juan Andrés Cano va rebre el premi Business For Peace 2015 que atorga anualment la Fundació Business for Peace a Oslo. Un premi que reconeix l’emprenedoria al serveis de la pau. El jurat d’aquest certamen està format per dos Nobels de la Pau i dos Nobels d’Economia.

“Treballar en equip, ser constant i tenir disciplina és necessari per tenir èxit i no solament la innovació i la emprenedoria”, recomana Cano. I què pensa un jove com ell que treballa per la pau sobre les negociacions que tenen lloc avui a La Havana entre les FARC i el govern colombià: “Hi ha moments de desesperança, però espero que un dia els nostres fills puguin veure una Colòmbia en pau”.

Escolta l’entrevista a Juan Andrés Cano:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *