Josep Soler: “Cal anar en compte amb la inversió de bitcoins”

Aquest mes de gener s’ha venut a Tarragona el primer pis comprat a Espanya en Bitcoins, un nou sistema de diner electrònic. Però què són realment els bitcoins? Quins valors, positius i negatius, hi ha darrera d’aquest sistema monetari? Aquesta setmana al programa de ràdio ‘Valors a l’alça’, un espai de Mataró Ràdio i de la revista Valors per La Xarxa de Comunicació Local, n’hem parlat amb Josep Soler, director de l’Institut d’Estudis Financers.

L’economista, en primer lloc, ha volgut alertar a la ciutadania del perill d’aquesta criptomoneda: “Cal anar en compte amb la inversió de bitcoins perquè és molt especulatiu, en un dia pot pujar o baixar un 20 per cent”. I, malgrat no ha negat que el futur aquestes monedes tindran un paper important, ha reconegut que el seu comportament és impossible de preveure: “Per exemple, no sabem si també poden generar inflació si arriben al seu màxim, estem a l’expectativa”.

A més, malgrat la bitcoin es presenta com una moneda més transparent, democràtica, llibertària i romàntica, també “pot ser usada de forma fraudelenta” i “caure en mans dels especuladors”. “La idea és bona però no tots els elements negatius estan resolts”, ha confessat Soler.

Més temes

Moltes persones es mostren a favor de l’arribada de refugiats, però estaries disposat a acollir-ne un a casa? En el programa d’aquesta setmana també hem entrevistat a Jaume Buch, coordinador a Catalunya de l’entitat Refugees Welcome, una ONG que aposta per “una convivència horitzontal” perquè “busquem companys de pis entre una persona d’aquí i un refugiat”.

Si només poguessis escalfar-te cremant El Quixot, el cremaries? Aquest és l’escenari que planteja la nova obra de teatre del Maldà. En una ciutat assetjada al pic de l’hivern només un combustible pot salvar tres persones del fred: els llibres. Però no tothom està disposat a desfer-se’n. A la secció propostes Roger Batalla, actor i traductor de l’obra “Llibres per cremar”, ens ha parlat d’aquesta funció sobre el valor de la cultura.

I, finalment, hem tancat programa amb un nou conte de la companyia Vivim del Cuentu, que una vegada més ens han fet reflexionar amb una nova història. Si us heu perdut tot això podeu tornar a sentir el programa aquí:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *