Josep Masabeu de Braval, premi Valors a una trajectòria

Imatge d'arxiu de Josep Masabeu a la seu de l'entitat Braval.
Imatge d'arxiu de Josep Masabeu a la seu de l'entitat Braval. Foto: Diari de Sabadell

L’Associació Cultural Valors ha decidit atorgar el III Premi Valors a una trajectòria a Josep Masabeu, president de Braval, entitat que treballa amb infants del barri del Raval de Barcelona. El projecte, nascut a redós de l’església de Montalegre, pretén promoure la cohesió social, lluitar contra la marginació, prevenir l’exclusió social de la joventut i facilitar la incorporació de la població immigrant a la nostra societat.

Per cinquena vegada, els premis de l’editorial Proteus pretenen distingir persones, empreses, treballs i iniciatives que s’han destacat d’una manera significativa per promoure l’ètica i els valors socials o que han contribuït a la seva difusió a la societat amb les seves accions o el seu exemple.

Ester Quintana
, imatge del moviment  ‘Stop bales de goma’; Roque Borràs, portaveu Plataforma Estafats per la Banca; Joan Antoni Melé, subdirector de Triodos Bank Espanya; i Enric Canet, capellà escolapi i director del Casal dels Infants del Raval, són aquest 2013 els candidats a personalitat de l’any a l’àmbit social.

En l’àmbit de la Cultura i de la Comunicació, també opten a aquest guardó Gervasio Sánchez, periodista i fotògraf;  Jordi Évole, director i presentador del programa Salvados; els Germans Roca, propietaris del restaurant El Celler de Can Roca, i Andrés Rábago ‘El Roto’, dibuixant.

En l’àmbit esportiu són candidats Javier Marcet, president honorífic de la Fundació Marcet, la  Campanya Juga Verd, del consell Esportiu del Baix Llobregat i el projecte BarçaKids, programa infantil d’educació en valors del F.C Barcelona.

Excepte en el cas del premi que atorga Valors, la resta de guanyadors no es coneixeran fins a la gala d’entrega de premis que tindrà lloc el proper dilluns 9 de desembre, vigília del Dia Internacional dels Drets Humans, a 2/4 de 8 del vespre al Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya (Rambla de Catalunya, 8. Barcelona).

Enguany el jurat està format pel catedràtic en filosofia i expert en valors, Francesc Torralba; el pedagog, Gregorio Luri; la catedràtica en filosofia moral i experta en bioètica, Margarita Boladeras; el degà de la facultat de Filosofia de la UB, Nobert Bilbeny,  el doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València, José Fèlix Lozano; i el professor de filosofia moral de la UB, Àngel Puyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *