Josep Maria Fericgla: “La solitud extrema pot augmentar un 14% la possibilitat de mort”

Segons les darreres estadístiques publicades, un 59 per cent de les persones grans de tot l’Estat han sentit alguna vegada solitud, sentiment que pot produir una mort prematura. I quasi un milió d’ancians se senten aïllats. Tenint en compte aquestes dades aquesta setmana a Valors a l’Alça parlem de la vellesa, amb el doctor en Antropologia Josep Maria Faricgla.  “La solitud extrema pot augmentar un 14% la possibilitat de mort”, afirma en el transcurs de l’entrevista, on també assegura: “L’Estat no té enginy, ni creativitat, ni recursos per resoldre els problemes de la vellesa”.

A la secció Gent amb valors us presentem Elvira Duran, membre de la Fundació Districte11, una associació que treballa per recuperar les relacions que es van establir ara fa vint anys entre Barcelona i Sarajevo, just quan la capital de Bòsnia estava assetjada.

I, finalment, abans del relat amb valors dels rondallistes de Vivim del Cuentu, conversem amb la gent de Coopfunding, la darrera proposta de micromecenatge que ha nascut a Catalunya, una plataforma específica per promoure projectes cooperatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *