Jordi Pigem presenta ‘Àngels i robots’ a Mataró

Jordi Pigem
Jordi Pigem, filòsof.

El filòsof Jordi Pigem presentarà el proper dimarts, 16 de maig, a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria Dòria de Mataró, el seu darrer llibre ‘Àngels i robots. La interioritat humana en la societat hipertecnològica’ (Viena Edicions), que ha estat guardonada amb el Premi Joan Maragall 2016.

En aquesta obra, el filòsof critica com la tecnologia ens allunya del nostre interior i ens aïlla dels altres. “Aquesta societat hipertecnològica no porta a la salvació o a l’alliberament. No hi porta perquè no hi ha mai un lloc d’arribada amb prou tecnologia i consum per no necessitar-ne més. No hi porta, tot i que un dels aspectes més seductors de la publicitat és la seva promesa de plenitud i, implícitament, de salvació”, afirma.

‘Àngels i robots’,  però, també aborda el debat entre tecnologia i sostenibilitat. De fet, Pigem al llarg del llibre comenta detalladament l’encíclica ‘Laudato si’ del papa Francesc, publicada el 2015, amb l’ajuda de diversos autors com Romano Guardini (1885-1968), filòsof i teòleg alemany d’arrels italianes i el també filòsof i teòleg català Raimon Panikkar (1918-2010).

També participaran d’aquesta presentació  Joan Salicrú, periodista i codirector de la revista Valors, i  Isidre Ferré, professor de Filosofia i cap de publicacions de la Fundació Joan Maragall. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *