Jordi Molas gaudeix dels anys guanyats

jordi_molas
Com te’n surts quan als 20 anys perds la mobilitat i la sensibilitat en un 90 per cent del cos? Jordi Molas va quedar tetraplègic durant un partit de rugbi per culpa d’una mala jugada. I, malgrat a partir d’aleshores la seva vida va canviar de dalt a baix, algunes coses es van mantenir fermes com a puntals.

“En alguns aspectes la cadira de rodes et canvia la vida al cent per cent, com en qüestió d’autonomia o d’intimitat, però respecte les coses importants, com són la família i els amics, tots segueixen allà”, explica.

La vida de Jordi Molas, veí de Gurb, és una història de superació. Malgrat els metges li van augurar una vida molt poc autònoma, havent perdut tot el control del cos del pit cap avall, ell va decidir nedar a contracorrent i mai ha deixat de fer allò que més li agrada, esport.

En aquestes circumstàncies, d’on un treu l’ànim i l’optimisme? “La força i l’empenta l’obtens quan te n’adones que, malgrat les circumstàncies, hi ha molta gent al teu voltant que et vol veure feliç”, assegura.

El caràcter d’en Jordi Molas ha enamorat a diverses persones. El periodista Dani Colmena l’ha convertit en el protagonista del llibre Jordi Molas. Converses i del documental Els Anys Guanyats, del director Ignasi Puig.

Dos productes en els quals Molas repeteix el missatge que també projecta a les seves xerrades a instituts i escoles: “Malgrat les dificultats de la vida, les coses importants sempre segueixen al teu costat”. Una forma de fer-los “recalcular la seva escala de valors”. – M. COLL.

Escolta l’entrevista sencera a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *