Joana Hurtado: “Un malentès també pot ser una oportunitat”

“El malentès és positiu perquè pot esdevenir una oportunitat, una possibilitat de veure les coses diferents”, assegura Joana Hurtado, comissaria d’«Elogi del malentès», una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona que en aquests moments es pot veure a Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès.

“La societat actual té una obsessió pel consens, quan aquest és impossible, especialment en un moment com l’actual en què el desacord es fa evident als carrers i a través de molts conflictes, tan socials com polítics”, insisteix Hurtado. L’exposició intenta abordar aquest tema des de diverses perspectives: el llenguatge, la imatge, les relacions amoroses, el sexe o l’amistat, entre altres.

L’exposició, segons explica la comissària, “ens fa qüestionar sobre moltes coses de les quals normalment no pensem”. De fet, l’exposició genera al visitant més preguntes que respostes i trenca diversos malentesos, com el fet que totes les artistes participants siguin dones (Mar Arza | Cabello, Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala).

Està previst que l’exposició viatgi per Catalunya durant dos anys. Després de Vilafranca , «Elogi del malentès» es podrà veure a Vilanova i la Geltrú, Manresa, Badalona, Granollers, Martorell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *