Joan Antoni Melé parla d’Honestedat al ‘Valors’ de maig


Joan Antoni Melé, actualment subdirector general de Triodos Bank, va decidir un dia deixar la caixa d’estalvis on havia treballat tota la seva vida i ocupar-se de la posada en marxa a Espanya d’aquesta banca ètica d’origen holandès. Assegura que ho va fer per honestedat personal, perquè no podia seguir participant del sistema imperant i es va sentir interpel·lat a canviar-lo però des de dins, posant-hi el coll.

A l’Honestedat es dedica el número de maig de la revista Valors, en un monogràfic on també participen la doctora en Filosofia, Natàlia Pla, i on es recupera una tertúlia que va tenir lloc setmanes enrere al Valors a l’Alça, el programa que la revista produeix a La Xarxa, on van participar el periodista Adolf Beltran, el catedràtic d’ètica Norbert Bilbeny i el periodista i director de L’Avenç Josep Maria Muñoz.

La Carta de la Pau adreçada a l’ONU ha fet vint anys i és per això que el nou director d’aquest centre, Ivan Pera, reflexiona a L’Article del Mes sobre els reptes de futur d’aquesta utòpica i necessària proposta.  Una entrevista a l’escriptor penedesenc Jordi Llavina, que acaba de rebre el Premi de la Crítica Literària 2013 per Vetlla, i un reportatge sobre fins on és correcte aplicar el concepte ètica al món animal arrodoneixen el número d’aquest mes de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *