Joan Antoni Melé: “La primera ètica d’un banc és no posar en risc els estalvis dels seus clients”

Aquesta setmana a Valors a l’alça hem convidat un home que triomfa a casa nostra estenent el model de banca ètica: Joan Antoni Melé, subdirector general de Triodos Bank Espanya. Amb ell parlarem d’economia, però també de sostenibilitat. “Les empreses han de donar beneficis suficents. Però per què hem de guanyar milions?”, es pregunta en el transcurs de l’entrevista, durant la qual també afirma: “La primera ètica d’un banc és no posar en risc els estalvis dels seus clients”. Respecte els valors de les empreses del futur, Melé va assegurar: “En el futur les empreses sostenibles creixeran perquè la gent demanarà responsabilitat”.

A la secció Gent amb valors coneixem Josep Maria Esquerra, coordinador dels menjadors socials de la Fundació Sant Joaquim, una institució que funciona a Mataró des de l’any 1908. Actualment més de vuitanta persones hi dinen cada dia.

I, finalment, abans del relat dels amics de Vivim del Cuentu, parlem amb Toti Brullet, membre de la colla castellera Capgrossos de Mataró, els amfitrions de la primera Diada dels Valors dels Castells, que se celebrarà a la capital del Maresme el proper dissabte 31 de maig. Una trobada a la qual hi participaran deu colles arribades de tot Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *