Isaac Rosa presenta “Aquí vivió”, un còmic sobre desnonaments

Portada del còmic
Portada del còmic

El periodista sevillà Isaac Rosa acaba d’estrenar-se al món del còmic amb un volum dedicat als desnonaments, que porta per títol Aquí vivió (Nube de tinta). De fet, tal com ell mateix puntualitza, concretament es base en “la memòria” d’aquest col·lectiu. “Aquest és un llibre sobre la lluita contra els desnonaments, una història que ens recorda com les persones afectades han lluitat, han resistit i s’han recuperat”, assegura l’autor.

Un còmic, que aborda aquest problema social de forma amable i humana, perquè parteix de la voluntat de sensibilitzar la ciutadania i intentar que no s’oblidi. “Com a societat ja hem passat pàgina dels desnonaments, ens hem insensibilitzat davant de certes imatges, però això no vol dir que no se’n continuïn produint”, explica el periodista.

Des que va començar la crisi econòmica i fins el desembre de 2015, a Espanya s’han executat 600.000 desnonaments i 100.000 famílies han perdut la casa. Malgrat això, alguns econòmiques ja alerten que la bombolla immobiliària torna a inflar-se. Per això Isaac Rosa té clar que l’objectiu d’aquest còmic ha de ser “construir memòria perquè no es torni a repetir la història”.

I no dubte en recordar als polítics que la solució a aquest problema social és a les seves mans: “Solucionar el problema de l’habitatge és complicat, però acabar amb els desnonaments és fàcil”. Però, segons els periodista, en “aquest tema hi hagut una autèntica manca de voluntat política” i, per això, “els afectats han acabat fent allò que les administracions no feien”. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *