Valors Revista

Consulta el fons editorial de la revista Valors

Gener 2004

Interreligiositat

Si un tema preocupa avui els diversos responsables de la societat, aquest és el tema dels valors. Els diferents líders religiosos, socials, polítics, intel·lectuals, contínuament parlen de la importància o de la crisi de valors de la nostra societat. Aquest no és un debat intranscendent, ja que els valors juguen un paper molt important en la vida de les persones i de les cultures.

Seguint el professor Josep Maria Terricabras, podem definir els valors dient que són les coses, les experiències o les idees, que –amb diferents graus i matisos- ens agraden, ens interessen, i que considerem valuoses en la nostra vida, tant si en som ben conscients com si ho som menys. Els valors són sempre allò que estimem i que mirem de preservar: per això ens deixem portar per amors, gustos, aficions i preferències. I és que els valors sempre van lligats a la nostra experiència.

En un món plural i intercultural com el que estem vivint i encetant, hi descobrim una gran varietat d’opinions, valors i creences, que conviuen en un espai territorial molt reduït. Aquesta revista, que avui estrenem, només vol ser una petita contribució per afavorir un diàleg fecund i positiu. Avui més que mai, la gent està cansada de llargs discursos amb poc contingut, necessita i reclama un diàleg constructiu que ens ajudi a tots a comprometre’ns amb els reptes de futur.

Són moltes, però, les dificultats de comunicació i d’entesa que patim a diferents nivells, per això amb aquestes pàgines voldríem obrir un espai de comunicació, de trobada, d’intercanvi d’experiències, d’idees i de criteris, perquè la nostra convivència s’estructuri en aquells valors que ens facin més persones, que portin la nostra societat i la humanitat a viure amb més
plenitud.Continguts