Iñaki Rekarte: “L’odi és una gasolina potent que et destrueix per dins”


L’exmembre d’ETA, Iñaki Rekarte, en la seva gira de promoció del llibre Lo difícil es perdonarse a uno mismo, ha visitat aquest matí TV3 i ha assegurat que “l’odi és una gasolina potent que et destrueix per dins”. Rekarte, que va entrar a la banda quan tenia 18 anys i com a cap del comando Santander va realitzar atemptats amb víctimes mortals, també ha aprofitat el pas per la televisió per reiterar el seu perdó a les víctimes i renegar del seu passat.

En aquesta entrevista, l’exmembre d’ETA també parla de la reconciliació al País Basc. Sobre aquest aspecte assegura que el conflicte bèl·lic” va acabar fa molts anys”, però “tancar aquest assumpte amb tants presos a la presó , tants perduts que busquen tornar a casa i viure normal, és molt difícil”. I recorda que a aquesta dificultat li s’afegeix que només es pretén és l’amnistia: “Amnistia? I què passa amb la resta del problema?”, es pregunta. I pronostica que tancar les ferides no serà fàcil.

Aquest cap de setmana Rekarte també va ser entrevistat al programa Salvados de La Sexta. Allà explicava en detall el seu pas per la banda, però sobretot advertia que els ressentiments no porten enlloc. I és que després d’anys d’odiar Espanya i el sistema estatal va enamorar-se d’una gaditana, una treballadora social de la presó . “Quan vaig conèixer a la Mònica, ja m’havia cansat d’odiar. Vaig veure que era un racista, un tancat, un ignorant. Jutjava sense conèixer. Al final el meu fill és de Cadis. Però amb quin orgull!”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *