Hamburg posa fre a les càpsules de cafè

La ciutat d’Hamburg ha decidir posar fre a la generació de càpsules de cafè i per això ha aplicat una mesura que en prohibeix el seu ús als edificis del govern. D’aquesta manera, la ciutat alemanya es converteix en la primera que prohibeix oficialment les càpsules de cafè, elements que contaminen i que son molt difícils de reciclar ja que estan fetes de plàstic i alumini.

Fonts del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Hamburg expliquen que la iniciativa neix de considerar que amb diner públic no s’hauria de pagar aquest producte insostenible. I és que en una d’aquestes càpsules, per cada sis grams de cafè hi ha tres camps d’envàs. Tampoc les plantes de reciclatge estan preparades per gestionar aquests elements, el consum dels quals s’ha multiplicat per tres des del 2011.

Les grans marques dedicades a la comercialització de cafè en càpsules, com Nespresso o Senseo, compten amb punts de recollida de les càpsules utilitzades, tan a les pròpies botigues com a plantes de reciclatge especialitzades, però els consumidors no tenen encara el costum de portar-les a aquests llocs, i les llencen en els contenidors habituals. –J. VIVES

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *