Gregorio Luri crida a la pròpia confiança per superar els reptes actuals de l’educació a Catalunya

Gregorio Luri en un moment de la seva intervenció a la sala polivalent de Santa Anna mar de Mataró, dimarts dia 23.
Gregorio Luri en un moment de la seva intervenció a la sala polivalent de Santa Anna mar de Mataró, dimarts dia 23. Foto: Maria Coll/Valors

“Cap sistema pedagògic garanteix uns millors resultats en el món educatiu. Només ho garanteix la confiança dels docents en allò que fan, perquè ho acabaran projectant en els alumnes”. Són paraules de Gregorio Luri, pedagog resident a El Masnou i col·laborador de la revista Valors, dimarts dia 23 al vespre a l’edifici Santa Anna mar de l’Escola Pia de Mataró.

D’aquesta manera, en comptes de reincidir en el debat clàssic sobre la necessitat d’implantar nous models educatius a Catalunya com el finlandès, Luri va mostrar-se partidari de treballar a fons la línia pedagògica que cada centre esculli: “Es tracta és de donar confiança als professors, els quals n’han de tenir en allò que fan de manera que ho projectin als alumnes”, va dir fent referència a la creació d’una mena de cercle virtuós de la confiança. Luri va explicar que hi ha centres que tindrien totes les característiques per fracassar però no ho fan precisament perquè les persones que hi ha al davant seu, creuen en el que fan.

Luri va fer aquestes i altres reflexions en el marc d’una doble presentació: d’una banda del volum La cultura de l’esforç, editat per Proteus, i de l’altra Per una educació republicana, amb el segell dela Fundació Carulla. L’acte, de fet, l’organitzava la revista en col·laboració amb aquestes dues institucions.

El 22 de novembre, Àlex Rovira a Mataró
El proper acte convocat per la revista Valors és, el dijous 22 de novembre a les 7 de la tarda, una conferència del popular escriptor Àlex Rovira, autor de títols com La Bona Sort, La Bona Crisi o La Brúixola interior, a Tecnocampus Mataró-Maresme. Rovira farà referència a la temàtica de l’èxit i el fracàs. Els que vulguin confirmar l’assistència, poden fer-ho aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *