Granollers acull una exposició sobre conflicte i reconciliació a ciutats europees

A Europa, ara que les fronteres nacionals són més permeables i menys restringents que mai, els conflictes ètnics i religiosos més intensos estan relacionats amb l’espai urbà. Aquestes ferides, per exemple, actualment són palpables en quatre ciutats dividides: Nicòsia (Xipre), Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo) i Mostar (Bòsnia i Hercegovina).

Malgrat les ciutats poden esdevenir un camp de batalla, també poden ser un bon laboratori d’experiències de convivència per a persones que treballen per a superar aquestes diferències i construir un futur en comú. L’exposició Living on the edge. Conflictes i reconciliació en ciutats dividides d’Europa, explica com precisament en aquestes quatre ciutats les històries de conflicte i de reconciliació s’entrellacen.

Aquesta exposició, creada per Marco Ansaloni i Angelo Attanasio i produïda per l’ICIP, està formada per 56 fotografies i quatre reportatges en vídeo, de 8 minuts de durada, sobre les quatre ciutats dividides. Es pot visitar fins el 27 d’octubre a la plaça de la Corona de Granollers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *