‘Frozen’ contra els estereotips de gènere

El vídeo d’un pare i el seu fill cantant i ballant al ritme del tema principal de la pel·lícula ‘Frozen’ s’ha fet viral per la manera tan natural en què es trenquen estereotips de gènere.

En el vídeo es veu a l’humorista noruec Ørjan Burøe i el seu fill Dexter, de 4 anys, vestits amb una disfressa d’Elsa, la protagonista de Frozen, mentre imiten la coreografia de la cançó “Let it go!” a la popular pel·lícula de Disney.  El mateix Burøe va penjar el vídeo al seu perfil de Facebook amb el missatge: “La mama ha marxat, no hi ha estrés”.

El video acumula més de vint milions de visites a Facebook i ha estat compartit per centenars de persones que en destaquen els seus valors. I és que lluny de reproduir els estereotips de gènere, aquest pare no ha tingut cap mena de problema en vestir-se ell mateix i al seu fill amb el vestit d’Elsa, una de les “princeses Disney” més estimades pels nens i nenes de tot el món.

Segons va explicar Burøe a la CBS, el seu fill de 4 anys “ara mateix és el major fan de Frozen i jo vaig pensar que ho hauria de veure a través dels seus ulls”. Per això, va comprar unes disfresses del popular personatge a través d’Ebay i va gravar el moment en que tots dos ballen amb passió el tema principal del film.

Per a l’humorista, la protagonista de Frozen, Elsa, és un “personatge fort” i els infants ho perceben així perquè “no jutgen pel gènere ni pel color de la pell. Per a ells, Elsa és una superheroina”. Burøe afegeix que el seu gran desig és que el seu fill se senti lliure de sentir i expressar allò que vulgui i destaca la importància de poder-lo educar lliure de prejudicis. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *