Francisco J. Rubia: “Els valors estan més en les emocions que en les raons”

Francisco J. Rubia, en una imatge d'arxiu. Foto: Fragmenta.
Francisco J. Rubia, en una imatge d'arxiu. Foto: Fragmenta.

El cervell és una de les parts del nostre cos més complexes i intrigants. Tot i que encara queda molt per saber, en els últims anys la neurociència ha experimentat grans avenços. Ara bé, per exemple, tenim clar si els valors són més racionals que emocionals? I l’espiritualitat? Per parlar del cervell aquesta setmana entrevistem Francisco J. Rubia, catedràtic emèrit de la Universitat Complutense de Madrid, membre de la Real Acadèmia de Medicina i Vicepresident de l’Acadèmia Europea de Ciències. “Els valors estan més ancorats en les emocions que no pas en les raons”, assegura en el transcurs de l’entrevista.

A la  secció Gent amb valors parlem amb Ton Dalmau que ens presentarà la Turuta, una moneda social i complementària a l’euro que des de l’any 2010 funciona a Vilanova la Geltrú i on s’ha creat tota una xarxa econòmica local alternativa.

I, com a proposta, conversem amb Teresa Vidal, responsable dels Camps de Solidaritat de SETEM Catalunya, ella ens explicarà com es formaran a partir d’ara i fins a l’estiu tots els catalans que vulguin participar en un camp de solidaritat d’aquesta ONG que té presència a més de catorze països.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *