Francina Martí: “El prestigi dels mestres es pot recuperar augmentant la confiança”

Si mirem enrere a molts ens bé al cap aquella mestra que ens va ensenyar les primeres lletres o aquell què va tenir una paciència interminable amb nosaltres. Professors que han influït en la nostra educació i en ser com som avui. En motiu dels 50 anys de l’entitat l’Associació de Mestres Rosa Sensat ha iniciat la campanya “Moltes gràcies mestre”, la qual permet a ciutadans de tot el món deixar missatges de text o vídeo a antics professors.

“Hem fet aquesta campanya amb l’objectiu de tornar cert prestigi als mestres, ja que avui és una professió sempre posada en qüestió”, explica la coordinadora del projecte, Francina Martí, al programa Valors a l’Alça. “Cada dia hi ha molts mestres que fan la seva feina ben feta i de forma anònima però això no surt als mitjans de comunicació, quan no hi pot haver educació sense mestres”, reclama la coordinadora del projecte.

Fins ara ja han arribat a la web habilitada per l’Associació de Mestres Rosa Sensat més de tres-cents missatges. “Sobretot són missatges d’afecte, que valoren el tracte personal rebut per part del mestre i la seva estimació”, explica Martí. I afegeix: “Cartes d’homenatge i d’agraïment, molt tendres i emocionants i històries molt boniques”.

Aquesta no és però la única activitat que l’entitat prepara per celebrar les cinc dècades d’història. De l’1 al 8 de juliol tindrà lloc a Barcelona una Escola d’Estiu enguany especial per celebrar aquesta efemèride.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *