Francesc Torralba: “La indignació és saludable però insuficient, calen compromisos constructius”

Aquesta setmana a Valors a l’alça entrevistem el filòsof i expert en valors, Francesc Torralba, que acaba de publicar La revolució ètica (Ara Llibres), un text amb el qual busca sacsejar consciències a partir de la indignació. “La indignació és saludable però insuficient, cal articular un compromís constructiu”, ha dit Torralba en el transcurs de l’entrevista. Després d’afirmar que “el fet que avui tothom reivindiqui l’ètica és un símptoma dolent; vol dir que n’hi ha poca”, el director de la càtedra Ethos ha assegurat: “La revolució ètica demana d’un autoexamen del cor, de les intencions i de les actituds”.

A la secció Gent amb valors coneixem Elena Caballé, responsable de l’Institut Diversitas, una entitat que promou i considera la diversitat com un tret necessari de les societat actuals. Amb ella conversem sobre si realment tenim un concepte correcte o massa limitat de la diversitat.

I, finalment, entrevistem la psicòloga Sílvia Congost que acaba de publicar el llibre La clau de les emocions (Ed. Comanegra), un llibre que viatja per tres sentiments: la pena,  la culpa i la por.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *