Francesc Puigpelat reflexiona sobre l’èxit i el fracàs a ‘El pescador de llum’

Portada del llibre
Portada del llibre

L’èxit i el fracàs és el tema del darrer llibre del periodista i filòsof, Francesc Puigpelat. La història comença quan la Kate, qui va créixer amb la pressió de ser una periodista d’èxit i la dona perfecta, arriba a la maduresa sentint-se una absoluta fracassada. És una persona amb un talent especial, però la por la paralitza, fins que coneix: el pescador de llum.

Aquest personatge li demostra que “l’èxit i el fracàs són dues cares de la mateixa moneda”, assegura l’autor, però “el problema és que molt gent té por de llençar-la a l’aire”. De fet, Puigpelat assegura que “un dels grans problemes de la societat actual és la por al fracàs” quan “fracassar no és una vergonya, la vergonya és no intentar aconseguir les coses”.

I qui té por del fracàs no pot triomfar. “En aquest país la gent no sap fracassar, però tampoc sap tenir èxit”, explica Puigpelat. I adverteix que l’èxit pot ser més traïdor: “La gent hauria de tenir més por de l’èxit que de del fracàs, perquè aquest ens dóna superioritat”. Així que, tan una cosa com l’altre, “s’han de saber gestionar”.

Però què fa que una persona tingui èxit o fracàs? Puigpelat dóna valor al factor sort. “Hi ha moltes coses que succeeixen per atzar i ho hem d’acceptar. No hi ha res escrit ni predeterminat i que no depenen de la nostra intel·ligència o treball, sinó de les casualitat”, afirma l’autor d’ El Pescador de llum (Ed. Comanegra).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *