Fornés: “L’existència de Déu va més enllà d’una qüestió religiosa”

Portada del llibre.
Portada del llibre.

El doctor en Filosofia Antonio Fornés assegura en el seu darrer llibre, Creo (Ed. Dieresis), que “preguntar-se si existeix Déu sembla avui una qüestió antiga a l’Occident del segle XXI” i per això denuncia que aquells que “eviten la pregunta no se n’adonen que la disquisició sobre l’existència o no de Déu va més enllà d’una qüestió religiosa”.

De fet, Fornés assegura que preguntar-se si existeix un ser superior espiritual es “tan intrínsecament humana i radicalment existencial com la interrogació pel sentit de la vida”, tan és així, que “la persona que no creu en res o que no es planteja res, no viu la vida”, segons afirma l’autor de Creo.

I, tenint en compte això, el doctor en filosofia es lamenta que els creients, independentment de la religió que professin, actualment es vegin obligats a justificar contínuament la seva fe. “Malgrat hi ha la mateixa possibilitat de creure com de no creure, avui els creients estem estigmatitzats. Molta gent encara pensa que la fe es una cosa antiga i ignorant i que no es viu en comunitat”, afirma.

Creo no és un llibre religiós, però si una obra que defensa el valor de la religió en la vida de l’home: “Si obvien la part existencial de la nostra vida ens convertim en robots”, insisteix. I en aquest sentit tant alerta del perill que guanyin els “faristeus”, aquells que “només mengen, dormen i produeixen”, com els fanàtics de la religió, que creuen en Déu sense ni una petita dosi de raó. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *