Finanpolis, el joc de les finances


Per a moltes persones les finances són una cosa avorrida i incomprensible. Hi ha però una manera divertida i amena d’adquirir diversos coneixements d’aquest secor, es tracta de Finanpolis, un joc de taula educatiu que té per objectiu ensenyar i fer reflexionar sobre el món de les finances.

Finanpolis, creat per l’emprenedora Elisa Martínez, és un joc de taula que navega entre l’educació i el gaming financer i sorgeix precisament amb la voluntat de demostrar que es possible transmetre conceptes financers de manera divertida i sense paraules complexes.

Es juga i s’aprèn en equip per fomentar els valors principals que tot emprenedor, empresari o estudiant ha de tenir per portar el seu negoci, com pot ser l’escolta, la col•laboració o el treball en equip. El joc implica i motiva els participants, proporcionant coneixements i habilitats a través de la vivència.

Com es juga a Finanpolis?

Finanpolis és un joc de taula, però no convencional, ja que la part teòrica combina amb proves de competició o de col·laboració. Es juga per equips i guanya el que aconsegueixi acabar la partida amb més diners. Per a això, els participants hauran de respondre preguntes, fer exercicis, passar proves i, sobretot, aprendre reflexionant, no memoritzant.

La partida es juga guiada per un moderador, expert en finances, que combina els jocs tradicionals amb exercicis pràctics i ajuda a resoldre els dubtes tècnics. El fet d’utilitzar jocs tradicionals permet que els participants estiguin motivats i afrontin sense por les mecàniques financeres més àrdues.

Al final de la partida els participants hauran adquirit sense gaire esforç conceptes com financers com: actiu i passiu, despeses i inversió, liquidació d’impostos, pressupostos de tresoreria, interpretació de balanços i ratis…

Actualment Finanpolis no es comercialitza però ja l’utilitzen diverses empreses, entitats bancàries, universitats o institucions com la Cambra de Comerç de Barcelona o Barcelona activa. – M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *