Festival Esperanzah, un sentiment d’orgull pel barri del Sant Cosme

Cartell del Festival Esperanzah 2015.
Cartell del Festival Esperanzah 2015.

En el barri de Sant Cosme del Prat del Llobregat, malgrat trenta anys de treball ferm entre administracions, veïns i entitats per millorar-lo, no hi passen moltes coses que ajudin a externalitzar positivament la seva imatge. Per això, des de fa sis anys, cada més d’octubre, el Parc Nou es revoluciona amb l’acollida del Festival Esperanzah, una gran festa de l’economia solidària.

Aquest festival és el germà petit d’un altre que se celebra des de fa més de deu anys a Bèlgica i que igualment combina propostes musicals amb conferències i debats socials, activitats familiars, botigues de comerç just i llocs de menjar. “Volem que aquest festival sigui un sentiment d’orgull pel barri de Sant Cosme”, assegura Martí Miquel, membre de l’associació GATS, organitzadora del Festival.

Enguany el festival, que tindrà lloc del 16 al 18 d’octubre, presenta un gran cartell d’artistes convidats. Per exemple, el cantant Fermín Muguruza, exlíder de Kortatu i Nehu Gorriak, oferirà a Esperanzah el seu únic concert aquest a Espanya. També, però, hi participaran Manu Chao, La Troba Kung-Fú, Gatillazo, Aspencat, Zoo, Los Chikos del Maíz, Amparo Sánchez,Dubioza Kolektiv i Dremen.

Enguany els organitzadors esperen uns 30.000 espectadors, una xifra menor a la de l’any passat, ja que per primera vegada l’entrada té un cost de 15 euros pels dos dies, diners amb què es cobriran els llocs de treballs que s’hagin hagut de generar per organitzar aquest festival i la resta s’invertiran en projectes sociolaborals i de primera necessitat del barri.

A més, com que el tema central del festival enguany serà la corrupció, amb la voluntat de reclamar “més democràcia, més participació i una regeneració de la política”, una de les activitats previstes per aquest cap de setamana és la creació de la pastilla de sabó més llarga del món, de 15 metres de llarg i per fer-la s’utilitzaran 600 litres d’oli usat i 600 litres d’aigua.

Escolta l’entrevista a Martí Miquel, membre de l’Associació GATS:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *