Fer visible l’experiència de dones sordes durant el part

El vídeo d’una estudiant d’infermeria s’ha fet viral a les xarxes socials després que hagi fet una crida per tal que dones sordes relatin les seves experiències i expliquin els seus sentiments durant el part.

Ángela Curquejo, que fa quart d’infermeria del CUESJD de la Universitat de Sevilla, està fent una investigació pel seu treball final de grau precisament centrada en els sentiments de les dones sordes durant el part. Per completar l’estudi, necessita el testimoni de dones que estiguin o hagin estat embarassades.

Per això ha fet una crida a través d’un video a TWitter que en poques hores s’ha fet viral i ha aconseguit centenars de comentaris.

Al vídeo, Curquejo explica en llengua de signes que farà entrevistes confidencials. Però tot i això, algunes dones ja li han deixat la seva opinió al fil. Així, per exemple, una dona que té hipoacúsia i porta audiòfons confessa que hauria volgut explicar com se sentia durant l’embaràs perquè quan va tenir els fills no portava audiòfons.

Els usuaris l’han animat i felicitat per dur a terme una investigació que posa llum sobre la realitat de les dones amb sordera que, sovint, es troben desamparades en el moment de donar a llum. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *