Fan una casa solidària amb una impressora 3D

L’empresa de tecnologia de construcció Icon i l’ONG New Story, de Silicon Valley, s’han associat per desenvolupar una impressora 3D gegant que permet imprimir una casa sencera en 24 hores.

Gràcies a aquesta tecnologia, anomenada Vulcan, han pogut aixecar una casa de 60 metres quadrats, construïda en menys d’un dia i per menys de 4000 dòlars. La idea és construir una comunitat d’uns 50 cases d’aquest estil i destinar-les a famílies d’àmbit rural amb pocs recursos a El Salvador. En aquesta zona, la població viu en construccions fetes a ma, en estat força precari.

New Story ja ha treballat anteriorment a zones com Haití, construint cases de baix cost per atendre la situació després del terratrèmol del 2010. Ara estan provant la nova tecnologia de la impressora Vulcan, amb la que confien en reduir els costos i temps de construcció de les cases, al mateix temps que incrementen la seva qualitat.

La impressora Vulcan està pensada per adaptar-se a un camió, de manera que sigui fàcil de transportar a zones rurals i aguantar en diferents condicions. La impressora fa servir un morter que es pot trobar a tot arreu. L’aparell mateix escampa el material de formigó en capes per fer els terres i les parets de la casa. Gràcies a aquesta tecnologia s’han construït cases de 60 metres quadrats amb 4 habitacions.-J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *