Facebook impulsa donacions a ONG

Facebook donate

Facebook és una bona eina per seguir l’activitat que realitzen moltes entitats sense ànim de lucre a casa nostra o arreu del món. Fins ara, però, els simpatitzants d’una ONG només podien clicar “M’agrada” per mostrar la seva simpatia amb la causa d’una entitat.

Així, doncs, amb la voluntat de “despertar consciència sobre causes que ens preocupen i motivar altres a fer el mateix”, Facebook ha afegit en la seva darrera actualització, ara per ara solament aplicable en la versió dels Estats Units, el boto “Donate” (donar ara).

Aquest botó, només aplicable en aquells comptes administrats per organitzacions sense ànim de lucre, se situa a la part superior de la pàgina i quan es clica s’obre una finestra emergent en què l’usuari pot escollir la quantitat, la divisa i la forma de pagament (crèdit, dèbit o PayPal) en què desitja fer la donació.

Aquesta, però, no es fa efectiva fins que no s’introdueixen les dades bancàries, que queden guardades a Facebook a menys que l’usuari les elimini. La xarxa social assegura que no es queda cap percentatge de l’operació, el cent per cent s’ingressa directament al compte de l’ONG.

Aquesta proposta, clics a favor de la solidaritat a través de facebook, pot ser una nova via de millora del finançament per a moltes entitats que els darrers anys han vist reduir els seus pressuposts per a portar a terme projectes de millora socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *