Europa acusa Rússia de “crims de guerra”

Les imatges que ens arriben de la guerra a Ucraïna són esfereïdores. Matances com la de Butxa ens mostren la cara més dura i cruel de la guerra. Sembla que hi ha línies vermelles que no es poden creuar, però veiem bombardejos sobre població civil amb atemptats imponents i criminals contra ciutadans que no han pogut escapar. 

    No fa massa havíem vist imatges semblants a Txetxènia, Síria o Bòsnia. I n’hi ha d’altres de les quals ni ens n’hem assabentat. Però per més línies vermelles que hi vulgueu posar, a la guerra s’actua sense límits, destruint ciutats i matant indiscriminadament tant la població civil com militar. La guerra és terror, perquè vol aconseguir la submissió de l’Altre. 

Hi ha qui creu que les guerres es poden fer provocant el mínim dolor possible tot i els danys col·laterals. No, no és així! El veritable rostre de la guerra és el d’Ucraïna. Tant de bo no ho oblidem. Tant de bo que els governants que encara creuen en la guerra no ho oblidin. La guerra no és mai una solució, sinó el fracàs de la democràcia i l’imperi del terror.

Aquesta és una de les notícies que Jordi Cussó, llicenciat en Econòmiques i teòleg, comenta aquest mes a la secció “Actualitat comentada” de revista Valors. Il·lustrada de Visual Omelette.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *