‘Ètica i èxit. Converses amb valors’ sortirà a la venda aquest Sant Jordi

En l’actual escenari de crisi de valors es podria donar per bona la tesi que l’èxit s’aconsegueix obviant les actituds ètiques, quan no contradient-les. Aquesta, però, és una premissa que no es pot generalitzar i que, en alguns casos, pot ser totalment errònia: allò que permet aconseguir les fites marcades és actuar amb unes determinades actituds ètiques. Per parlar de tot això, l’Associació Cultural Valors, editora de la revista Valors que aquest gener ha arribat al número 100, llança juntament amb editorial Proteus aquest Sant Jordi el llibre Èxit i ètica. Converses amb valors, on es reflexiona sobre els valors que s’amaguen darrera la trajectòria de persones de prestigi. El volum pretén, en sumar, posar de manifest que l’èxit i l’ètica és un binomi possible.

El llibre, amb pròleg de la catedràtica d’Ètica Victòria Camps, recull el testimoni de 10 personatges de rellevància que conversen sobre els valors de la societat actual i sobre les actituds ètiques que els han acompanyat en les seves trajectòries d’èxit. La passió per la feina és el denominador comú de tots els entrevistats els quals tenen perfils molt diversos: l’expolític Federico Mayor Zaragoza, la model Judit Mascó, el periodista Iñaki Gabilondo, la il·lustradora Roser Capdevila, l’escriptora Ana María Matute, l’empresari Pau García-Milà, el cuiner Joan Roca, el publicitari Lluís Bassat, l’il·lustrador Andrés Rábago (“El Roto”) i la nedadora Teresa Perales.

El llibre és un projecte col·laboratiu finançat per 140 micromecenes que han fet les seves aportacions a través de la plataforma Verkami. Aquesta iniciativa celebra la publicació número 100 de la revista Valors que, amb gairebé nou anys de vida, analitza mensualment els valors de la societat en què vivim amb el convenciment que les actituds ètiques són indispensables per a prosperar.

“En un moment on els valors del capitalisme més salvatge s’associen a l’èxit, intentem transmetre que es pot triomfar d’una altra manera. Precisament, a partir d’una certa rectitud personal, d’una ètica personal, que genera confiança en l’entorn de cadascú i fa possible assolir les fites que cadascú es posa”, afirma Joan Salicrú, codirector de Valors.

Valors i Proteus treballen coordinadament des de l’any passat, col·laborant mútuament en iniciatives com els Premis Proteus d’Ètica o la Jornada Valors i Compromís. En els guardons de l’editorial, Valors entrega el Premi a tota una trajectòria, mentre que Proteus participa de l’organització de la Jornada. L’edició d’aquest volum és, però, el primer projecte conjunt que tiren endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *