Especial sobre el procés de pau de Colòmbia a ‘Valors a l’Alça’

Especial de Valors a l’Alça aquesta setmana, perquè el programa viatja fins a a Colòmbia. En aquest país, en conflicte des fa mes de cinquanta anys, s’hi ha celebrat la darrera setmana la segona edició del congrés ‘Edificar la Pau’ promogut per la Carta de la Pau a l’ONU, una iniciativa sorgida a Barcelona, i en col·laboració amb la Universitat de la Salle del país sud-americà.

Cal tenir en compte, que des de fa mesos, a la capital de Cuba, L’Havana, els caps de les FARC i el govern de Juan Manuel Santos parlen de temes concrets relacionats amb el final de la violència i el postconflicte. “Colòmbia està acostumada a la violència; de fet hi ha qui veu més còmode seguir amb la guerra que fer la pau”, opina el periodista colombià Álvaro Duque, el qual també adverteix: “La violència de les FARC és només una de les violències que hi ha a Colòmbia”.

L’1 d’octubre s’ha designat com mundialment com el Dia Internacional de la Gent Gran. Per això en aquesta edició de Gent amb valors us presentem Meritxell Calvo, voluntària dels Amics de la Gent de la Gran, una de les entitats catalanes que treballa perquè el principal mal dels nostres avis i àvies no sigui la soledat.

Finalment, a la secció Propostes amb valors, us expliquem que l’11 d’octubre el Parc d’Atraccions del Tibidabo acollirà la vintena Festa del Cor, organitzada per l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC). En parlem amb Maria Rosa Armengol, gerent de l’entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *