Espanya manté les taxes de suïcidi de fa 15 anys: 3.500 morts a l’any

Aquesta notícia sorgeix de la recent publicació d’un llibre de referència titulat Depressió i Suïcidi 2020. Document estratègic per la promoció de la Salut Mental. Segons aquesta publicació, el 2017 Espanya va ser “el tercer país de la Unió Europea amb menor nombre de morts per suïcidi”.

Encara que aquesta comparació llueixi favorable, les xifres absolutes són, de totes maneres, molt greus: deu suïcidis cada dia, un cada dues hores i mitja i segona causa de mort entre els vint i els 24 anys. Xifres tràgiques que segurament empitjoraran arran de la pandèmia i les seves conseqüències sanitàries, socials i econòmiques.

Per això, urgeix prestar més atenció a aquest problema, del qual poc es parla, comptar amb un pla nacional de prevenció, i, sobretot, invertir més en els serveis de salut mental, que segons Andoni Anseán, president de la Fundació Espanyola per a la Prevenció del Suïcidi, “segueixen sent l’aneguet lleig de la sanitat pública”.

visual omelette suïcidi

Aquesta és una de les notícies que Maria Rosa Buxarrais, catedràtica del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Facultat d’Educació de la UB, comenta aquest mes a la secció “Actualitat comentada” de revista Valors. Secció il·lustrada per Visual Omelette.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *