Escriptors i il·lustradors es troben a la inauguració d’un “Planeta de valors”

Isabel Riquer llegeix el seu conte: 'Gent de bona voluntat'.
Isabel Riquer llegeix el seu conte: ‘Gent de bona voluntat’.

Escriptors de l’associació Planeta Lletra, que han publicat els seus contes a la revista Valors, i els il·lustradors dels relats es van reunir ahir a la Biblioteca Antoni Comas en motiu de la inauguració de l’exposició “Un planeta de valors”, una mostra sobre els sis anys de col·laboració entre aquestes dues entitats amb seu a Mataró.

Maria Coll, codirectora de la revista Valors, va recordar la importància dels contes com a eina de transmissió de valors i l’aposta que l’associació ha fet per la narrativa des dels seus inicis, ara fa catorze anys. També va explicar que al llarg d’aquests anys han estat moltes les entitats que han usat contes publicats a la revista per fins pedagògics.

Per la seva banda, Sandra Cabesprina, en nom de Planeta Lletra, va recordar la diversitat que existeix dins de l’associació i com aquest tret mai ha estat un impediment per publicar a Valors, on els autors sempre han pogut expressar-se amb llibertat. De fet, la diversitat en temàtiques i estils creatius, tant a l’àmbit de la narrativa com de la il·lustració, és una de les principals característiques de la mostra.

Un moment de la inaugració 'Un planeta de valors'.
Un moment de la inaugració ‘Un planeta de valors’.

“Planeta de valors”, oberta fins el 25 de febrer, aplega 22 contes escrits per escriptors de Mataró i de la comarca: Jordi Lopesino, Txell Pañella, Montserrat Pérez, Merche Viñals, Oscar Navas, Carlos Montero, Syra Boix, Isabel Riqué, Rosa Maria Salas, Sandra Cabesprina, Marta Lacruz, Xavier Ballesta, David Garcia, Isabel Sanfeliu, Salvador Riera, Pilio Piris i Maria Català.

A la inauguració, com a petit tastet, quatre d’ells van ser llegits pels seus propis autors: ‘Mac Tom’ de Carlos Montero, ‘Aniversari feliç’ de Maria Català, ‘L’elefant’ d’Oscar Navas i ‘Gent de bona voluntat’ d’Isabel Riquer. A més, tots aquests relats es mostren amb les seves respectives il·lustracions inèdites, creades per: Javier Garcia, Raúl Campuzano, Javier Bustamante, Núria Calsapeu, Blanca Gimeno, Marc Torrecillas i Judit Navarro.

La llibreta de la biblioteca

En el mateix acte i en una tarda en què els contes van ser els protagonistes, la directora de la Biblioteca Antoni Comas, Sílvia Barragan, també va presentar la llibreta que commemora el quart aniversari del centre, a la contraportada de la qual s’hi pot llegir el guanyador del concurs de microretats de l’any passat, ‘Final feliç’ de David Bassas, il•lustrat per KoCcos.

Barragan va destacar la diversitat d’usuaris que passen per l’edifici i la importància dels “valors socials de la biblioteca”, precisament tema del concurs de microrelats d’aquest 2017, les bases del qual ja han estat publicades i el guanyador es podrà llegir a la llibreta del febrer del 2018. – REDACCIÓ.

Sílvia Barragan presentant la llibreta de la biblioteca.
Sílvia Barragan presentant la llibreta de la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *