Escolars creen una balena amb ampolles per denunciar l’abocament de plàstics al mar

Els alumnes de 1r d’ESO de l’escola El Pilar de Premià de Mar han construït una balena de 7,5 metres de llargada amb ampolles de plàstic amb voluntat de denunciar les conseqüències de l’abocament de plàstics al mar.

La idea va sorgir a final del curs passat, quan la professora de Visual i plàstica del centre, Cristina Piris, va veure a les xarxes socials que GreenPeace havia dut a terme una iniciativa similar construint un cetaci a base de plàstics a una platja de les Filipines per visualitzar el mal que fa a les espècies marines el plàstic que l’home llença al mar.

Els nois i noies van treballar prop de 3 mesos en el disseny de l’obra, que està feta amb malla de plàstic i plena d’ampolles també de plàstic que anaven recollint i portant al centre. La iniciativa ha comptat també amb la col·laboració de les escoles El Dofí i Mar Nova.

Ara, aquesta balena de plàstic s’exposarà al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, del qual Premià de Mar en forma part. El Consorci va convidar els alumnes participants en el projecte a fer una visita a les instal·lacions de Mataró i van acordar que la balena hi quedés exposada, formant part del circuit de visites escolars que apropa el món de la gestió dels residus i l’economia circular a prop de 3000 estudiants cada curs.

El passat divendres 12 d’abril es va fer una cercavila festiva que va portar la balena remolcada des de l’escola El Pilar fins a la plaça dels Països Catalans, on es va llegir un manifest. La rua va seguir fins al port on un camió del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme va transportar la balena fins a la seva destinació final a la planta de valorització de residus de Mataró.

Properament, la balena s’instal·larà a la terrassa del Consorci, on es troba l’Esfera Verda i el cinema 4D que explica el funcionament de la planta, i es farà un acte de benvinguda amb alumnes que hi han participat en la seva creació. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *