Es publica un diccionari de les religions per a joves de 10 a 14 anys

La convivència és més fàcil a partir del coneixement i la millor via per abordar la diversitat és l’educació. A partir d’aquestes dues premisses, la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, ha publicat un “Diccionari de les religions per a nois i noies de 10 a 14 anys”.

Es tracta d’una descripció amb llenguatge entenedor dels principals conceptes relacionats amb les religions que tenen més presència a Catalunya, en funció de la incidència social, cultural i històrica. Concretament es parla del cristianisme -esglésies catòlica, evangèlica i ortodoxa-, l’islam, el judaisme, l’hinduisme, el budisme, el sikhisme, el confucianisme, el taoisme, els testimonis de Jehovà i la fe bahà’í.

Francesc Vendrell, director general d’Afers Religiosos, ha explicat que aquest llibre “no neix de manera espontània” sinó de “la voluntat de facilitar, treballar i de convidar el món educatiu d’aquest país a treballar la diversitat religiosa” i per això necessiten materials i eines. Aquesta tardor també es presentaran més treballs educatius complementaris a aquest diccionari.

L’obra ha estat escrita per Lourdes Monfort i Ricard Toledo, il·lustrada per Leticia Ruiz, i coordinada per Pilar Claret i Francesc Torradeflot de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

D’aquesta obra se n’ha fet arribar un exemplar a totes les biblioteques públiques i a l’inici del curs estarà disponible a tots els centres escolars de Catalunya. També es pot descarregar la versió en PDF del diccionari al web www.gencat.cat/afersreligiosos. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *