Es presenta ‘Temps d’Écoute’, un documental sobre la sanitat al Congo

Cartell del documental.
Cartell del documental.

“Vivia al poble de Muhangi. Anava al camp amb el meu marit quan van aparèixer els bandits. Van matar al meu marit. Eren molts, no aconsegueixo recordar quants. Després es van tirar a sobre meu i em van violar, tots, molts. Em vaig quedar inconscient. Els agressors em van passar malalties, moltes. Arran de les violacions sóc seropositiva”.

Aquest és un dels cinc testimonis que es pot sentir al documental Temps d’ Écoute, una producció de Farmamundi i dirigida per Pol Penas, que s’estrenarà aquest dimarts, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a la Filmoteca de Catalunya (entrada gratuïta). Una cinta que reflecteix la lluita de les dones congoleses pel dret a la salut a la República Democràtica del Congo, un dels pitjors països on ser dona, segons l’ONU.

El fil conductor de totes les històries que s’expliquen en aquest documental són els deus anys de treball a la zona de l’ONG de dones congoleses Femmes Engagées pour la Promotion de la Santé Intégrale (FEPSI), dedicada a l’atenció mèdica, psicològica, jurídica i socioeconòmica de dones víctimes de la violència sexual, seropsoitives i desplaçades per la guerra. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *