És possible crear un hort i un galliner sostenibles dins d’una piscina?


Un matrimoni d’un suburbi de Phoenix, a l’estat nord-americà d’Arizona, Dennis i Danielle McClung, l’any 2007 van decidir fer un pla quinquennal per arribar a l’autosuficiència familiar. Set anys més tard, realment estan en bona ruta.

El pas més important, però, el van fer el 2009, quan van adquirir una casa amb una piscina avariada. Tenint en consideració la calor que fa en aquesta zona pràcticament desèrtica dels Estats Units, l’ideal hagués estat reparar-la i posar-la novament en funcionament, però en canvi, van decidir construir a dins un hort i un galliner.

Actualment la piscina s’ha convertit en un petit ecosistema que funciona a la perfecció, gasta molt poca aigua – un 90% menys que els cultius tradicionals-; i produeix aliments per a tota la família – recullen del galliner 68 ous al dia i s’estalvien entre un 60 i 70% de compres en alimentació al supermercat-.

A la piscina hi ha aigua, plantes aquàtiques, peixos, gallines, tot tipus de fruites i verdures, elements que tots es combinen i conviuen de forma simbiòtica. En aquest petit espai cadascú exerceix correctament la seva funció. Per exemple, les tilàpies s’encarreguen de les bactèries, els cargols de les algues i els cucs es mengen el fang i produeixen nutrients.

Tot un sistema a favor de la sostenibilitat i de l’autoabastiment digne de veure. – REDACCIÓ.

6448

6447

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *