Es necessiten 65.000 medicaments per cobrir les necessitats de famílies en risc

Infografia Banc Farmaceutic 10 AnysAquest dissabte, 4 de març, se celebra la 10a Campanya de Medicaments Solidaris, que cada any organitza Banc Farmacèutic. Sota el lema “Compra un medicament per a qui ho necessita”, l’entitat pretén aconseguir en 4 hores, de 10 del matí a 2 del migdia, i gràcies a una gran xarxa de voluntaris, prop de 65.000 medicaments, les unitats que han sol·licitat les 128 entitats assistencials de tot Espanya que col·laboren amb aquesta ONG. Una iniciativa que pretén minimitzar els efectes de la pobresa farmacèutica.

L’any passat es van recollir 30.000 medicaments a les 700 farmàcies de tot Espanya que van participar en la Campanya de Medicaments Solidaris. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats de milers de persones en risc de pobresa i exclusió social i que són ateses en les entitats assistencials: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

Enguany l’ONG Banc Farmacèutic celebra els deu anys de la Campanya de Medicaments Solidaris. Des de 2007, Banc Farmacèutic ha recollit més de 120.000 medicaments destinats a entitats socials d’arreu d’Espanya que han pogut atendre a persones sense recursos. Més de 1.000 farmàcies i més de 2.500 voluntaris han fet possible l’èxit d’aquesta iniciativa solidaria any rere any. L’entitat ha recollit premis i reconeixements gràcies a l’esforç i el compromís de més d’una cinquantena de voluntaris d’acció contínua.

El funcionament de la campanya és molt senzill. Cada entitat assistencial elabora un llistat amb la previsió de medicaments no subjectes a prescripció mèdica que necessitarà durant un any i el Banc Farmacèutic assigna cada un dels llistats de medicaments a una o diverses farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat. D’aquesta forma cada farmàcia rep una llista amb els medicaments que haurà de recollir,material divulgatiu i armilles per als voluntaris.

Finalment, el dia de la Campanya de Medicaments, des de les farmàcies, els voluntaris conviden els ciutadans a participar i durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a buscar els medicaments recollits pels establiments que li han estat assignats. – REDACCIÓ.

Jornada de recollida de medicaments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *