Es busquen 27.000 voluntaris pel Gran Recapte

El Banc dels Aliments necessitarà un mínim de 27.000 persones voluntàries per cobrir els punts de recollida d’aliments que hi haurà a tot Catalunya durant el Gran Recapte 2018 que se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre. La campanya s’ha fixat l’objectiu d’aconseguir 4.500 tones d’aliments i per això són indispensables els voluntaris, que ja es poden apuntar a través de la web que l’organització posa a disposició

L’any passat van ser més de 30.000 voluntaris en tot Catalunya i enguany l’objectiu és comptar amb un mínim de 27.000 voluntaris. En concret, calen uns 16.500 voluntaris a  Barcelona, 4.5000 a Girona i Tarragona i 2000 a Lleida.

El Banc dels Aliments fa una crida especial a col·lectius com estudiants i clubs esportius perquè s’animin i s’apuntin per fer de voluntaris durant aquells dos dies.

Els voluntaris poden triar  entre participar en un punt de recollida durant els dos dies o bé classificar els aliments en el magatzem, tot i que per aquesta segona alternativa, les inscripcions s’obriran a partir del novembre.

El Gran Recapte té com a objectiu recollir aliments nutritius de llarga durada i, al mateix temps, sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la precarietat alimentària al nostre país fruit de la cronificació de la pobresa.

A Catalunya, l’any 2016, el 13,2% de la població estava en situació de pobresa, mentre que  320.816 persones, un 4,3% de la poblacio es troben en pobresa severa. Actualment, el Banc dels Aliments distribueix aliments a més de 200.000 persones. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *