Entitats socials organitzen un Mobile Congress alternatiu

MobileSocialCongressDel 22 al 25 de febrer Barcelona es convertirà en la capital mundial del mòbil acollint el Mobile World Congress. Un certamen centrat en les novetats i en l’eficiència d’aquest sector, però que obviarà els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i productes electrònics.

Per aquest motiu, diverses entitats, com Setem Catalunya, Amnistia Internacional, Xarxa d’entitats pel Congo, Fairphone, Eticom, la Universitat Politècnica de Catalunya o Guifinet, s’ha unit per organitzar el dimarts 23 de febrer a la tarda, al Casinet d’Hostafrancs, el primer Mobile Social Congress.

Sota el lema #PlantemCaraAlMWC, en aquest congrés alternatiu, es podran sentir crítiques, denúncies i alternatives a la gran indústria de la telefonia mòbil. Mitjançant taules rodones, projeccions audiovisuals o una fira d’alternatives, s’abordaran temes com l’origen dels minerals utilitzats a la telefonia mòbil, les condicions laborals a les plantes de producció dels fabricants xinesos, la problemàtica dels creixents residus electrònics que provoca la carrera del desenvolupament electrònic i el consumisme que promou o el programari lliure.

Entre l’oferta d’activitats cal destacar la Install Party, en la qual coordinada per hackers de diferents organitzacions, es facilitarà que persones assistents puguin descarregar-se programari lliure als seus ordinadors, i la Restart Party, on s’anima a les assistents a portar aparells electrònics espatllats per aprendre a reparar-los de la mà de Restarters Bcn. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *