En marxa el procés participatiu per dissenyar el BiciHub

Les entitats Biciclot i Barabara Educació s’han unit per impulsar un procés participatiu per dissenyar el BiciHub, un projecte dedicat a la mobilitat sostenible en bicicleta i a l’economia social i solidària que s’ubicarà a l’edifici municipal de Can Picó, al districte de Sant Martí de Barcelona. Biciclot  és l’entitat concessionària d’aquest edifici i compta amb una subvenció de  200.000 euros de l’Ajuntament de Barcelona per portar a terme el projecte.

L’objectiu és que el projecte marc i la seva governança quedin definides al setembre, un cop finalitzades les obres de l’espai, i que es pugui inaugurar la seu del Bicihub a la tardor comptant amb un pla d’acció clar que inclogui tots els agents que hagin participat en el procés de definició de les seves línies estratègiques.

De moment s’ha constituït un grup motor on s’hi han sumat l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble Nou, la Federació d’Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya (Fem Bici), Coòpolis (Ateneu Cooperatiu de Barcelona) i Copenhagenize, que han contribuït en l’elaboració del document marc per enquadrar el projecte.

Aquest mes de maig s’ha obert el grup de treball a les entitats, persones i administracions públiques que vulguin implicar-se en la definició del BiciHub. La primera trobada es va fer dilluns 14 i la propera tindrà lloc el 28 de maig. Aquells que vulguin sumar-se al procés participat només cal que facin la inscripció en aquest formulari on-line.

El BiciHub vol ser un centre de referència de proximitat, de barri i de ciutat, dedicat a la mobilitat sostenible en bicicleta i a l’economia social i solidària, des d’un punt de vista comunitari i d’arrelament al territori. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *